Algemene vragen

Wat is Washers?

Washers is een carwash die gespecialiseerd is in het wassen van auto's en andere voertuigen. We bieden verschillende wasprogramma's en services aan om ervoor te zorgen dat uw voertuig er weer als nieuw uitziet.

Welke services biedt Washers aan?

Al onze diensten zijn te vinden bij ‘Wassen’. We bieden ook pakketten aan voor meerdere voertuigen, bedrijven en wagenparken. Wilt u hier meer over weten? Bekijk onze pagina Zakelijk.

Wat zijn de openingstijden? En tijdens de feestdagen?

Washers is dagelijks geopend van 08:00 tot 18:00. Zondag zijn we geopend van 10:00 tot 18:00 uur.
Daarnaast hanteren we aangepaste openingstijden tijdens feestdagen. Deze vind je op onze pagina 'Aangepaste openingstijden'.

Ik ben mijn Washcard kwijt door verlies of diefstal. Kan ik deze blokkeren?

Bij verlies van de Washcard kan deze worden vervangen door een nieuwe kaart. De oude kaart wordt dan geblokkeerd. Mail hiervoor naar klantenservice@washers.nl.  

Waar kan de Washcard voor gebruikt worden?

Met onze Washcard krijgt u altijd optimaal korting op onze wasprogramma’s en bij onze wasboxen. Lees meer over de voordelen van onze Washcard bij Prijzen.

Welke algemene voorwaarden hebben jullie?

Wij hanteren de algemene voorwaarden voor de autowas van de Bovag 

Daarnaast hanteren we algemene voorwaarden voor onze abonnementen: onbeperkt wassen

Wat is er duurzaam aan Washers? En waarom kiezen jullie hiervoor?

Hoewel we weten dat we auto’s (een niet-duurzaam transportmiddel) wassen, vinden wij het wel belangrijk om zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. Wat ons betreft zou dit - duurzaam te werk gaan met oog voor het milieu en de mens - namelijk de standaard moeten zijn voor ieder bedrijf. Zo zijn we volledig zelfvoorzienend in energie dankzij 750 zonnepanelen op ons dak. Ook werken we met biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen én gerecycled water in samenwerking met onze chemiepartner Sireon.
In de stofzuighal staan o.a. PETman containers om PET flessen te recyclen. De opbrengst daarvan gaat naar de Prinses Máxima Centrum Foundation.

Welke faciliteiten zijn er aanwezig?

- 7 wasboxen met onbeperkt tijd voor het wassen
-50 mtr wasstraat
-18 overdekte en 11 outdoor stofzuigplekken
- Luchtpistolen voor roosters en dashboard
-70 stofzuigslangen
- Bandenpomp
- Automaat met o.a. carparfum en geurhangers
- 4 Mattenklopmachines
-2 Toiletten

Kan ik naar het toilet?

Ja, er zijn 2 toiletten beschikbaar.

 

Vragen over wassen

Hoe werkt het wasproces bij Washers?

Ons wasproces begint met het voorweken van uw voertuig om vuil en stof los te weken. Daarna wordt het voertuig gewassen, krijgt het lakverzorging met een duurzame polish en krijgt de auto een water- en vuilafstotende beschermlaag in onze ultra moderne carwash met biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen. 

Wat is de maximale breedte en doorrijhoogte van de wasstraat en wasbox?

Let op: voor de wasstraat gelden andere afmetingen dan voor de wasboxen. Onderstaand zijn beide afmetingen te vinden. Bij twijfel altijd eerst aan onze Washers medewerkers vragen of het voertuig in de carwash past. Zitten er bijvoorbeeld zwaailichten op het dak? Soms past dit wel, maar in andere gevallen weer niet. Onze medewerkers beslissen hierover.

Maximale afmetingen wasstraat:
- Breedte voertuig met spiegels is 212cm
- Wasbreedte op 200cm
- Bodemvrijheid is 8cm
- Banddikte minimaal 4cm
- Bandbreedte 33,5cm
- Max. hoogte 205cm

Maximale afmetingen wasboxen: 255cm breed x 310cm hoog x 700cm lang

Welke (milieuvriendelijke) producten gebruikt Washers voor het wassen van voertuigen?

Bij Washers gebruiken we alleen hoogwaardige en milieuvriendelijke producten die veilig zijn voor uw voertuig en het milieu. We werken met biologisch afbreekbare reiniging en ons water wordt gerecycled en hergebruikt. Samen met onze partners  Sireon, ACE Carwash Systems en BleuBlue houden we de volle aandacht op de balans van de waterrecycling.

Wordt er gewassen met osmose water? En wat is osmose water?

Het beste water voor autowassen is osmose water. Osmosewater is gefilterd water, ook wel gedemineraliseerd water of zacht water genoemd, dat vrij is van mineralen (kalk, ijzer, magnesium, zout etc.) en andere elementen die sporen kunnen achterlaten op de auto wanneer deze opdroogt. Denk aan strepen, vlekken of kalkdruppels.

Na het schoonmaken van de auto wordt de auto door osmose water vlekvrij afgespoeld. Osmose water is het schoonste water uit dit rijtje en is het meest geschikt om auto’s te wassen.

Kan ik mijn voertuig bij Washers laten wassen als het regent?

Ja, u kunt uw voertuig bij Washers laten wassen als het regent. Onze carwash en wasboxen zijn volledig overdekt. Daarnaast hebben we een indoor stofzuigplein. Is het mooi weer? Dan kunt u er ook voor kiezen om buiten te gaan stofzuigen.

Moet ik een afspraak maken om mijn voertuig bij Washers te laten wassen?

Nee, u hoeft geen afspraak te maken om uw voertuig bij Washers te laten wassen. U kunt gewoon binnenrijden wanneer het u uitkomt en we zullen u graag van dienst zijn. Dankzij de betaalzuilen, onze Washers medewerkers, gloednieuwe en supersnelle wasstraat, voldoende plek om binnen of buiten uw schone auto te stofzuigen (uitgerust met dubbele stofzuigslangen), hoeft u minimaal te wachten.


Hoe lang bedraagt de wastijd in de carwash? En hoe zit het met de rest van de wachttijden?

De wastijd in de carwash bedraagt 4 minuten. Bovendien is de wachtrij buiten kort doordat we twee supersnelle orderzuilen hebben staan. U hoeft nooit lang te wachten. Ook in onze stofzuighal gaat het snel: dankzij de dubbele slangen van het stofzuigsysteem kunt u direct aan de slag.

Hoeveel kost het om mijn voertuig bij Washers te laten wassen?

De kosten van het wassen van uw voertuig bij Washers variëren afhankelijk van het type wasprogramma dat u kiest. We hebben verschillende pakketten beschikbaar die variëren in intensiteit wasprogramma prijs en service. Met onze Washcard profiteert u van het meeste voordeel op alle wasprogramma’s.


Wast u vaker dan 2 keer per maand? Dan is ons Unlimited abonnement het meest voordelig.

Kan ik met een cabrio met softtop door de wasstraat?

Bij onze wasstraat kunt u uw cabrio, inclusief softtop, veilig schoonhouden. We maken gebruik van veilige hoge druk om het stoffen dak grondig te reinigen en alle diepgewortelde stofdeeltjes te verwijderen, waardoor het voorkomt dat er later vervelende groene of bruine vlekken ontstaan. In tegenstelling tot agressieve shampoos en waxen, maken we gebruik van biologisch afbreekbare producten en gebruiken we textiel en foam in plaats van nylonborstels om ervoor te zorgen dat de softtop niet beschadigd raakt. U kunt ook kiezen voor ons Premium wasprogramma met UltraProtect, waardoor uw auto extra beschermd is.

Wordt de auto voorgewassen en de wielkasten uitgespoten?

Jazeker! We hebben de beste en nieuwste techniek en bij zwaar vervuilde auto`s drukken we een extra wielkastenreiniging knop in op de machine.

 

Kun je je kenteken zelf aanpassen?

Jazeker. Je kan dit zelf in jouw Washers account aanpassen.

Washcardhouders kunnen hun kenteken aanpassen bij de persoonlijke gegevens.

Abboneehouders kunnen het kenteken wijzigen op de abonnementspagina (Mijn abonnement). Hier staat een functie 'Kenteken wijzigen'

 

Vragen over betalingen en cadeaubonnen 

 Hoe kan ik betalen bij Washers?

Washers accepteert de volgende betaalopties:
- Betaalpas / bankpas
- Washers Washcard
- MoveMove card
- Multitank card
- Travel card
- DKV Fleetcard


Washers is volledig cashless. Dat betekent dat betalen met contant geld niet mogelijk is.

Kan ik mijn Washcard digitaal opladen?

Ja, u kunt de Washcard digitaal opladen door in te loggen op uw Account. Daarnaast is het ook mogelijk om de Washcard op te laden bij de fysieke zuilen bij de ingang van Washers.

Wat is het minimumbedrag voor het opladen van de Washcard? En hoe kan ik betalen?

Het minimumbedrag voor het opladen van de Washcard is €25,-
De volgende stappen zijn:
€50
€100
€200
€500

Opladen en betaalmogelijkheden Washcard
De kaart kan digitaal worden opgeladen via 'Mijn Account' door middel van een Debit/Credit-Card of via iDeal.

Daarnaast kan de kaart worden opgeladen aan onze betaalzuilen in de carwash. De betaalmogelijkheden in de carwash zijn: 
- Betaalpas / bankpas
- Washers Washcard
- MoveMove card
- Multitank card
- Travel card
- XXImo card

Is het mogelijk om facturen te krijgen?

Heeft u een Washcard of abonnement? Dan kunt u digitaal facturen uitdraaien via uw account. Bij onze fysieke zuilen is het ook mogelijk om een bon te vragen.

Biedt Washers cadeaubonnen aan?

Ja, het is mogelijk om een Washcard met tegoed erop cadeau te doen. U kunt dit digitaal bestellen door een account aan te maken en Washcard aan te vragen. Daarnaast is het mogelijk om bij Washers langs te komen om dit aan te vragen.

We hebben speciale cadeauverpakkingen beschikbaar.


Wat doe ik als de betaalzuil niet werkt? 

Er is een hulpknop aanwezig op de betaalzuil. Onze Washers medewerkers komen graag helpen. 

Is de 'Washcard' waspas ook voor wasboxen?

Jazeker, ook met het tegoed op je Washcard kun je gebruik maken van onze Wasboxen. Voor een vast bedrag kun je zonder tijdslimiet zelf je auto wassen. 

Er is geen verdere korting op de wasboxen als er wordt betaald met de Washcard. We hanteren een zeer scherp tarief van €8,- voor iedereen, waarmee de auto zonder tijdsdruk gewassen kan worden.  Dit concept is uniek in de omgeving.


Moet ik mijn waspas altijd meenemen bij mijn wasbeurt?

Als je jouw pas online hebt geactiveerd, hoef je deze bij de wasbeurt niet meer mee te nemen. Onze technologie scant namelijk het kenteken en hierbij zien we direct wat voor kaart u heeft en welk bedrag er nog openstaat. De waspas is hierna dus niet meer fysiek nodig.